Get Adobe Flash player

Naprakész információk az M-Sporttól

 

Malcolm Wilson a napokban beszélt arról, hogyan haladnak az M-Sportnál a különböző munkálatok.

Az M-Sport a Szardínia Rally pénteki napjának estéjén hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy Mads Ostberg összetört autóját menetképes állapotba hozzák. A norvég Fiestájában a bukócső egy részét is cserélték, ami után Ostberg szombaton visszaállhatott a versenybe. A súlyosabban sérült Novikov-féle Fordot viszont nem tudták megjavítani a helyszínen, annak újjáépítésére műhelykörülmények között került sor, amivel a Finn Rally-ra éppen elkészültek. Kezdésként utóbbiról adott információkat Wilson:

„Ezeket meg kell csinálnunk. Olyan volt ez, mint Jari-Matti nagy balesete, az után is menetkésszé tettük a kocsit. Nagyszerű srácaink vannak, az autókat pedig erre építjük, bizonyos értelemben kit formában. Minden részlete olyan pontos, hogy tudjuk, nincsen kockázat. Nem úgy, mint régen, amikor a karosszérianyúlványokat kihúztuk egyenesen, majd zsinórral mértük a dolgokat. Most már minden részegységekből épül fel, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy valami nem úgy áll, ahogyan kellene, vagy valami hasonló probléma lenne. Úgy gondolom, ez volt a talán a legnagyobb Fiesta baleset, amit eddig láttam, de amikor visszahoztuk a bázisra, szétszedtük, leszedtük a kevlár elemeket és minden szét volt bontva, nem nézett ki olyan rosszul. De igen, ez volt valószínűleg a legkomolyabban sérült Fiestánk eddig.”

Az M-Sport vezetője ezt követően arról szólt, hogyan haladnak cégének más projektjei.

„Az egyliteres, háromhengeres Fiesta turbómotor lehetőségét még mindig vizsgáljuk. Folyamatban van a dolog, de ebben a pillanatban nincs semmi pontos részlet. Az R200-nak megtörtént a bemutatkozása Luxemburgban, ami pedig az S2400-at illeti, azon még dolgozunk. Azt kell mondanom, még nem tudjuk, mikor fogunk azzal legközelebb futni.

Az R5-tel kapcsolatban, amikor eljöttem Dovenby-ből Finnországba, azt hiszem, huszonöt foglalónk volt. Körülbelül egy tucatot szállítottunk már ki. A jövő héten két újabb ügyfélautóztatási napunk lesz, amikor is több pilóta érkezik, hogy ténylegesen menjen az autóval, kipróbálja azt. Remélhetőleg a jövő héten újabb rendelések érkeznek.”

 

Andrew