Get Adobe Flash player

Vendéglátás a rali világbajnokságon - Máris csatát nyert a Hyundai

 

Máris csatát nyert a Hyundai

A Hyundai-nak fel van adva a lecke, hiszen a rali világbajnoksághoz egy évvel korábban csatlakozó Volkswagen magasra tette a lécet. A németek nagyszabású rendezvény keretében mutatták be csapatukat, mindenki másnál magasabb szinten húznak hasznot a közösségi média nyújtotta lehetőségekből, hatalmas motorhome-okkal érkeznek a versenyekre, és mint kiderült, az eredményekkel sem maradtak adósok.

A dél-koreaiak felkészülésként tekintenek a 2014-es szezonra, ugyanakkor minden területen próbálnak lépést tartani a riválisokkal. Már-már hagyomány, hogy a csapatbemutatók nyomon követhetők az interneten, nem volt ez másként a Hyundai Motorsport esetében sem, honlapjuk megfelel a kor követelményeinek, a Monte-Carlo Rallye-n pedig kiderült, van, amiben meg is előzték a többieket.

A riválisok bázisa eltörpül ugyanis a Hyundai-é mellett, a gapi szervizparkban megértek helyet találni a rali világbajnokság eddigi legnagyobb motorhome-jának. A két szervizállásnak, a mérnökök irodájának és a vendégek számára fenntartott területnek is helyet adó kétemeletes, üvegfalú létesítmény úgy néz ki, mint egy márkakereskedés, a különbség annyi, hogy ez kevésbé dekoratív kívülről. A kilencszáz négyzetméteres építmény magában foglal egy nézői területet is, ahonnan az érdeklődök megnézhetik, hogyan zajlik az i20 WRC-k szervizelése. A csapat azt ígéri, mindeközben forró kávét és levest is osztanak majd a nézőknek.

„Másfajta megközelítést hoztunk a szervizparkba” – árulta el Alain Penasse, a Hyundai Motorsport csapatvezetője. „Az volt az ötletünk, hogy közelebb hozzuk a nézőket a csapathoz. A Hyundai-nak mindig is az volt az érzése a múltban, hogy a nézőket távol tartják az autóktól korlátokkal, VIP állásokkal. Ez a struktúra azonban behozza a nézőket a vendéglátó területünkre, akik közelebb kerülnek az akcióhoz. Amikor az autók bent vannak a szervizben, kinyitjuk kapuinkat és bárki számára elérhetővé tesszük ezt.”

A motorhome-ot egy spanyol vállalkozás konstruálta, a jókora csapatnak öt napba telik az összeépítés. A Hyundai a tervek szerint mind a tíz európai futamon használni fogja a létesítményt.

A körítés tehát adott, már csak a pályán elért eredmény a kérdés a Hyundai-nál!

 

Andrew