Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai New Generation i20 WRC - Abbring fejleszti az új i20 WRC-t

 

Abbring fejleszti az új i20 WRC-t

Miközben azon munkálkodik, hogy az újgenerációs i20-asból készülő raliautóját a szezon során bemutathassa, a Hyundai Motorsport tesztpilótaként szerződtette Kevin Abbringet a 2015-ös rali világbajnoki szezonra.

A holland versenyző már 2014-ben is részt vett néhány verseny előtti felkészülésen, idén azonban hivatalos tesztpilótai szerepet kap, ami néhány világbajnoki futammal is párosulni fog.

Abbring az újgenerációs i20 WRC fő fejlesztési pilótája lesz. Az i20 coupé modellváltozata ebben a hónapban érkezik meg a szalonokba, míg az annak az alapjaira épített WRC a világbajnokság későbbi részében kerül bevetésre.

„Izgatott vagyok, hogy a Hyundai Motorsport 2015-ös versenyzői felállásához csatlakozhatok tesztpilótai szerepkörben” – mondta el Abbring, akinek továbbra is Sebastian Marshall fogja mondani az itinert. „Érdeklődéssel figyeltem a csapat rali világbajnoki bemutatkozó szezonját, mindenkinek az elvárásait felülmúlták. Alig várom, hogy hozzájárulhassak az autó folyamatban lévő fejlesztéseihez és hogy együtt dolgozhassak ezekkel a tehetséges emberekkel.”

A csapat vezetője, Michel Nandan elégedett, hogy Abbring csatlakozott a Hyundai-hoz, a 26. életévét a jövő héten betöltő pilóta mély benyomást tett rá azon alkalmakkor, amit a csapattal töltött 2014-ben.

„Örülünk, hogy Kevint is a 2015-ös versenyzői felállásunkban tudhatjuk, ő egy rendkívül tehetséges fiatal versenyző, kétségtelen, hogy oda kell rá figyelni a jövőben. Azt a szerepünket, hogy a rali világbajnokságon gyártóként vagyunk jelen, komolyan vesszük, emiatt invesztálnunk kell a holnap tehetségeibe. Lenyűgözött bennünket a hozzáállásával és a képességeivel a néhány tavalyi guruláson, a szorosan nyomon követtők e fejlődését a rali Európa-bajnokságon és a Francia Rallye-n. Hatalmas tapasztalata van különféle raliautókkal, a New Generation i20 WRC fejlesztéséhez történő hozzájárulása értékes lesz. Nagyszerű, hogy a versenyzői felállásunk részeként tudhatjuk őt.”

 

Andrew

 

2015. január 13.