Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai New Generation i20 WRC - Akkor támad az új Hyundai, amikor képes legyőzni mindenkit

 

Akkor támad az új Hyundai, amikor képes legyőzni mindenkit

 

A Hyundai a Volkswagen csúcsról történő letaszítására készül, amint a szezon folyamán megérkezik új autója.

A német sportközponttal rendelékező koreai gyártóról olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a világbajnokság német futamára készül el az újgenerációs i20 WRC-vel, éppen akkor, amikor visszatér első futamgyőzelmének színhelyére. Alain Penasse csapatvezető azt mondja, az az elvárás, hogy amikor bevetik az új autót, azonnal legyőzzék a Volkswagent, addig viszont nem mutatják be az újdonságot, amíg az nem lesz képes erre.

„Amikor hozzuk az új kocsit, le akarjuk győzni a versenytársainkat – vagy mondjuk azt, a versenytársunkat, mivel a jelenlegi autónkkal is már a Citroen és a Ford előtt vagyunk” – mondta a Hyundai szakvezetője az Autosport magazinnak. „Kicsit meglepődtünk a sebességünkön Mexikóba. Thierry Neuville nem volt meglepetés, ő mindig kész a csatára, de azon, hogy mennyire versenyképes tudott lenni azokkal a csapatokkal szemben, akik már meghozták az új autóikat, igen. Ahelyett, hogy lemaradtunk volna ezektől a csapatoktól, közelebb kerültünk hozzájuk.”

A Hyundai gőzerővel tesztel, egyelőre azonban nem az i20 bevetésre kerülő coupé

verziójával, hanem a korábban elkészült ötajtós változattal

 

Penasse nem fedte fel a titkot, hogy mikor mutatják be az új i20 WRC-t, azt azonban hozzátette: „Addig nincsen értelme bevetni az új autót, amíg az nem egy Polo legyőző kocsi.”

A várakozások szerint a Hyundai már azelőtt elkezd összehasonlító teszteket végezni a jelenlegi i20 és annak helyettese között, mielőtt utóbbi fejlesztésének finomhangolási fázisáig jutnának.

Az újgenerációs kocsi mellett azonban a régit is fejlesztik, a következő viadalra, az Argentin Rally-ra megkapja a kormányváltót Neuville és Dani Sordo i20 WRC-je. „Folytatjuk a munkát ezen az autón is, mivel minden lépés, amit ezzel teszünk, adaptálhatjuk az új autón is, úgyhogy egy lépés ez az új kocsi számára is” – magyarázta Penasse. „Van néhány jokerünk, amit Argentínában játszunk ki az autó különböző területein, ami egy nagy lépés lesz. Még közelebb kell lennünk Argentínában.”

Penasse azt is hozzátette, a közép- és dél-amerikai futam közötti szünet jól jött a Hyundai számára. „Némi lélegzethez juthattunk. Az év első három versenye a három legkomplikáltabb, úgyhogy a rajt mindig kemény. Most azonban több murvás versenyünk is lesz, amiket új alkatrészekkel várunk, és Lengyelország valamint Finnország tekintetében nem néz ki rosszul a dolog, ezeken a helyeken már a tavalyi autóval is versenyképesek voltunk.”

 

Andrew

 

2015. április 4.