Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai New Generation i20 WRC - Vegyes 2016-os tervek Abbring számára

 

Vegyes 2016-os tervek Abbring számára

 

Kevin Abbring tesztpilótai feladatai a következő szezonban is ki fognak egészülni versenyzési lehetőségekkel, a Hyundai Motorsport színeit képviselő holland pilóta az új i20-as modell WRC és R5-ös változatával is rajthoz állhat néhány futamon.

Az Újgenerációs i20-as 2016-os bevetése, valamint az a tény, hogy a rali világbajnokság több, szám szerint tizennégy fordulót fog tartalmazni a jövő évben, megbonyolította ugyanakkor a Hyundai terveit, az alakulat csapatvezetője, Alain Penasse meg sem tudta határozni pontosan, hogy melyik viadalokon lehet ott versenyzője.

„Továbbra is Kevin lesz a tesztpilóta, és egyezséget kötöttünk abban is, hogy teljesítsen néhány versenyt jövőre. Az új versenynaptár azonban azt jelenti, hogy újra kell szerveznünk mindent, meg kell tehát néznünk minden eshetőséget, és újrakalkulálni, hogy mi a lehetőség. Egy teljesen új jövő évi autó azt jelenti, hogy nagyon-nagyon nehéz lesz Kevin számára, hogy az év első felében a rali világbajnokságon vezethessen. A szezon későbbi részében sem lehetséges ez, miután annyi sok versenyünk lesz. Nem használhatjuk ugyanazt a karosszériát minden versenyen, úgyhogy cserélgetni fogjuk a karosszériákat, ami csökkenti annak az esélyét, hogy ezeken a versenyeken vezessen Kevin. Talán a nyári időszakban tudjuk egy kicsit többet versenyeztetni” – mondta el Penasse.

Kevin Abbring és Alain Penasse

 

A Hyundai jövőre beveti első R5-ös autóját, amelyet a rali világbajnokságon szeretne Penasse látni, azt azonban kizárta, hogy csapata nevezzen a WRC 2-be.

„Meg akarjuk majd mutatni, hogy versenyképes a kocsi, úgyhogy úgy gondolom, Kevin a megfelelő ember ennek bemutatására. Fog néhány versenyt teljesíteni, de nem egy teljes WRC 2-es programot, csak bizonyos versenyeket. A versenynaptár ezt is nehézzé teszi. Mivel három WRC autónk lesz, amit minden egyes versenyre fel kell építeni. Talán egy európai bajnokságot kell választanunk az R5-nek, mert nincs meg a kapacitásunk, hogy a rali világbajnokságon tegyük ezt” – tette hozzá.

A Hyundai december 9-én az alzenaui bázisán mutatja be az új i20 WRC-t, mely az eredeti tervek szerint már az idei évben pályára lépett volna.

 

Andrew

 

2015. november 23.