Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai New Generation i20 WRC - Sokat vár az új technikától Paddon

 

Sokat vár az új technikától Paddon

Hayden Paddon azt mondja, a Hyundai Motorsportnak ki kell használnia azt a tényt, hogy ők lesznek az egyetlen csapat a rali világbajnokság 2016-os szezonjában, akik új autót mutatnak be. Az új-zélandi pilóta szeretne olyan helyzetben lenni, hogy a győzelemért harcolhasson a sorozat minden egyes murvás futamán jövőre.

A koreai autógyár alakulata a 2016-os szezon idénynyitóján, a Monte-Carlo Rallye-n mutatja be az Újgenerációs i20-ból készült WRC-jét, az új technikától azt remélik, hogy csatába tudnak szállni vele a győzelemért. A kocsi eredetileg a nyáron mutatkozott volna be, Michel Nandan, a különítmény első embere azonban mindig is azt hangoztatta, addig nem küldik harcba az autót, amíg nem lesz az egy Volkswagen verő masina.

A Hyundai Motorsporttal nemrég hároméves szerződést aláíró Paddon a következőket nyilatkozta: „A jövő év a legjobb esély számunkra nyerni – nem tudjuk, hol tart a 2017-es kocsival mindenki más, de mi vagyunk az egyetlenek, akik egy új autóval jövünk ki a következő szezonban. Tudjuk, hogy tettünk egy lépést ezzel a kocsival, és látjuk, hogy a jelenlegi autóval sem vagyunk messze. A legtöbbet kell ebből kihozni.

Ami engem illet, azon vagyok, hogy megnyerjem a murvás futamok bármelyikét. Nagy tapasztalatom van már ezekről a versenyekről, és ez realisztikusnak tűnik számomra.

Van egy tervünk a következő három évre, a terv első szakasza pedig az, hogy a következő szezonban versenyeket nyerjünk. Az új autó elég jó fejlődik. Oké, néhány tesztet csináltam csupán eddig vele – egyet murván és egyet aszfalton –, de kétségkívül egy gyors autó lesz a murvás versenyeken. Noha ez egy egy évre szóló kocsi lesz, arról azért meg kell bizonyosodnunk, hogy meglesz a megbízhatóságunk és a sebességünk is.”

A Hyundai Motorsport semmit sem bíz a véletlenre, a 2015-ös világbajnokságot záró Brit Rally-t követően azonnal Franciaországba utaztak, ahol előbb Dani Sordo, majd Thierry Neuville nyúzta napokon keresztül az újdonságot aszfaltos felületen. Paddon azonban Hyundai második számú csapatának versenyzőjeként az év legelején még valószínűleg a régi géppel lesz kénytelen rajthoz állni, erre utal az is, hogy a Monte-Carlo Rallye felkészülési tesztjét azzal teljesítette.

 

Andrew

 

2015. december 5.