Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai New Generation i20 WRC - A Hyundai elkezdte a 2015-ös autójának építését

 

A Hyundai elkezdte a 2015-ös autójának építését

A Hyundai nekiállt építeni a teljesen új, 2015-re szánt i20 World Rally Car első prototípusát, melynek tesztjei a nyár későbbi részében kezdődnek.

Michel Nandan, a csapat igazgatója elmondta, a tervezési munkálatokat befejezték, és míg az idei autóval szerzett információkat fel fogják használni a jövő évi modellnél, az alkatrészek terén kevés olyan lesz, amit átemelnek. „Az általános tervezés tekintetében hasonló lesz a koncepció, de ami a hardveralkatrészeket illeti, úgy gondolom, ez egy teljesen új kocsi” – mondta.

A Hyundai jelenlegi i20-asa csupán hat versenyt futott eddig, de a koreai gyár mindig is úgy tervezte, hogy a következő szezonra új autót épít, miután a World Rally Car-ok jelenlegi homologizációs befagyasztása az év végén véget ér.

„Nagyon sok dolog jön a teljesített első versenyek eredményeként. Az oka, hogy egy kicsit tovább tartott a tervezés, hogy nagyon sokat fejlődtünk a 2014-es autóból tanulva, nagyon sok dolog fejlődött ezáltal. Az autó méretei is mások lesznek, néhány jelenlegi alkatrész nem is lesz beépíthető” – tette hozzá Nandan.

A Hyundai Motorsport vezetője hangsúlyozta az új autó fontosságát, amivel a csapat 2017-ig fog kitartani, amikor is megjelennek az újgenerációs – jelenleg még nem ismert technikai szabályok szerint épülő – World Rally Car-ok.

„A tervünk az, hogy az első tesztet nyáron megtartsuk. Várok arra, hogy egy kicsit előrébb legyünk a projektben, hogy egy megfelelő ütemezést csinálhassak, de természetesen az a célunk, hogy megpróbáljunk a lehető legtöbbet tenni. De mivel erre az új projektre nagyon oda akarunk figyelni, nem akarjuk siettetni.

Erre fókuszálunk, mivel számunkra sokkal fontosabb a jövőnk, és nem akarunk elvéteni semmit sem” – nyilatkozta Nandan, aki visszacsábította a 2014-es autó tesztelésének javát végző Bryan Bouffier-t is, hogy a francia vegyen részt a jövő éves kocsi kezdeti munkálataiban.

„Szükség van rá, hogy legyen egy pilóta, akit erre a fajta dologra dedikálunk, mivel nagyon sok tesztet kell végezni a kezdetekben, mielőtt egy versenypilótát is bevonnánk.

Természetesen Thierry Neuville-t is bevonjuk már a projekt kezdetétén, de Bryan nagyon sok alapdolgot meg tud csinálni. A versenypilótáinknak nagyon sok a teendője a verseny előtti tesztekkel, és nehéz mindkét dolgot csinálni, mivel ezek között szükség van némi pihenésre is” – fejezte be gondolatait Nandan.

 

Andrew

 

2014. június 19.