Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai New Generation i20 WRC - A Hyundai új WRC-je nem rajtol el a 2015-ös világbajnokság kezdetén

 

A Hyundai új WRC-je nem rajtol el a 2015-ös világbajnokság kezdetén

 

A Hyundai a következő szezont a jelenlegi i20 WRC-jével kezdi, mivel a várva várt új World Rally Car-ja a 2015-ös szezon közepéig nem érkezik meg.

Az alzenaui alakulat nagy meglepetést okozott a világbajnokság berkeiben az i20 fejlesztési sebességével, mivel a dél-koreai márka WRC-je pontosan egy évvel ezelőtt tette meg első igazi tesztkilométereit csupán. Ennek a modellnek a leváltásával azonban nem fog kapkodni a Hyundai Motorsport.

A csapat jelenlegi autójának fejlesztését is folytatja, a világbajnokság következő fordulójára, Finnországba motorfejlesztésekkel érkezik, majd októberben is kap új alkatrészeket az i20 WRC, de ezzel párhuzamosan a teljesen új 2015-ös versenyautóján is dolgozik.

A jövő évi kocsi bevetésével kapcsolatban a csapat igazgatója, Michel Nandan a következőket mondta el: „Nem tudjuk, hogy az új autó mikor fog megérkezni jövőre, mivel még az első tesztet sem csináltuk meg vele. Látnunk kell, hogy hogyan fejlődik a kocsi, mivel nem akarjuk bevetni az autót, aztán bajban lenni. Biztosra akarunk menni, úgyhogy akkor fogjuk bemutatni a kocsit, amikor biztosak vagyunk benne, hogy az jobb, mint ez.”

Az új i20 utcai autó várhatóan az októberben megrendezésre kerülő Párizsi Motor Show-n kerül bemutatásra. Nandan megerősítette, hogy csapata kapott már egy karosszériát és az autó hamarosan futni fog. „Megvan a karosszéria, de kell még több alkatrész is. Úgy véljük, hogy az új autó valamikor a nyár folyamán gördülhet ki először.”

A Hyundai elsőszámú pilótája – a csapat mindkét idei dobogós helyezését szerző – Thierry Neuville rámutatott, helyes az, hogy a 2015-ös i20-ra koncentrálnak. „Dolgozunk még az idei kocsin is, de a legfontosabb dolog a következő szezonra érkező autónk. Ez az, aminek erősnek kell lennie és jó teljesítménnyel kell rendelkeznie. Készen kell állnia a következő év közepére.”

 

Andrew

 

2014. július 11.