Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai New Generation i20 WRC - Az új i20

 

Az új i20

Megjelentek az első képek a Hyundai vadonatúj i20-asáról, melyet az októberi Párizsi Motor Show-n mutatnak be a nagyközönségnek. Ez a modell fogja adni a koreai cég új World Rally Car-jának alapját, mely a jövő évben kerül bevetésre.

A legnagyobb változás, hogy az újdonságnak 45 milliméterrel nagyobb a tengelytávja, mint az elődé volt, formája pedig letisztultabb, aerodinamikusabb. Az új kocsit teljes egészében Európában tervezték, az alzenaui autósport részleg júniusban kezdett el dolgozni az ebből készülő WRC-n.

A Hyundai Motorsport igazgatója, Michel Nandan azt ígéri, hogy a jelenlegi autónak ez egy evolúciója lesz, nem pedig a tervezési koncepciójuk egy radikális újragondolása. Az építésnél felhasználják mindazokat a tapasztalatokat, amit a 2014-es szezon során szereztek.

A csapat azt már többször kijelentette, nem valószínű, hogy az új autó a szezonnyitó Monte-Carlo Rallye bemutatkozhat, erre az idény során később kerül sor valamikor, azt azonban nem tudják még, hogy pontosan mikor is. „Meglátjuk, nincs értelme használni addig, amíg az nem jobb, mint a jelenlegi autó” – szögezte le Nandan.

A Hyundai számára egy kulcsfontosságú modell lesz ez, a csapat egészen 2017-ig ezt fogja használni, amikor is gyökeres változtatásokon fognak átesni a technikai előírások.

 

Andrew

 

2014. szeptember 9.