Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai New Generation i20 WRC - Az új Hyundai WRC

 

Az új Hyundai WRC

 

A Hyundai Motorsport jelenleg is fejlesztés alatt álló második generációs World Rally Car-jának részletei folyamatosan látnak napvilágot. Az új i20 WRC jövőre kerül bemutatásra.

Michel Nandan új információkat árult el az autóról, melyen az idei i20 fejlesztésével párhuzamosan dolgoznak. „Az első prototípus elkészült, és arra várunk, hogy megcsinálhassuk az első tesztet vele. Különböző okok miatt volt egy kis csúszás eddig, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy szerettük volna felhasználni mindazokat a tapasztalatokat, melyeket az év során gyűjtöttünk. Ez azt jelenti, hogy számos aspektusból került módosításra az új autó tervezett dizájnja.

A 2015-ös autó egy teljesen különböző modell, nem a meglévő bázisú utcai autónak egy ráncfelvarrása, minden más benne. A sorozatgyártású autó platformja más, az teljesen új a jelenlegi WRC változathoz képest. Azt mondhatjuk, hogy az erőátvitel ismerős lehet, de egy teljesen új motort fejlesztettünk. Mivel az utcai autó platformja és az első felfüggesztése új, a kereszttartó és a felfüggesztés is más a raliautón.

Azt mondhatnám, hogy az autó kilencvenöt százalékban lesz új. Arról nincs még döntés, hogy mikor jelenhet meg a versenyben. Várunk. Először egy bizonyos mennyiségű tesztet és fejlesztést szeretnénk elvégezni a kocsin, aztán összehasonlító teszteket végezni a jelenlegi i20 WRC-vel, mielőtt eldöntenénk, mikor lenne lehetséges a bemutatkozása. A felső vezetés részéről nincsen utasítás felénk erről, a megfelelő módon akarjuk ezt csinálni, kihasználni az időt, hogy megfelelően fejlesszük ki, teszteljük le, és aztán mutatjuk be a ralisportban.”

 

Andrew

 

2014. szeptember 25.