Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai New Generation i20 WRC - Megkezdődtek az új i20 WRC tesztjei

 

Megkezdődtek az új i20 WRC tesztjei

A Hyundai Motorsport megkezdte az új típusú i20 World Rally Car tesztelését, a csapat azonban állítja, nem sietnek az autó versenyben történő bemutatkozásával. Azt korábban is kifejtette már a Hyundai, hogy a mostani i20 WRC utódjául szolgáló kocsi a 2015-ös szezon kezdetére valószínűleg nem lesz kész.

Az újdonság, mely a Hyundai B szegmensbe tartozó járművének a harmadik nemzedéke, és az „Új Generációs i20” utcai modellen alapul, a múlt hónapban egy németországi privát pályán teljesítette a shakedown-ját Bryan Bouffier-vel a volánnál. A próbák célja az összes rendszer ellenőrzése és az értékes adatok gyűjtésének megkezdése volt a következő teszteket megelőzően.

Michel Nandan, az alakulat első embere a következőket mondta el a közreadott fotó tanúsága szerint az ötajtós karosszériából készülő versenygépről: „Egy fontos pillanat mindig, amikor első alkalommal viszünk pályára egy autót, ez sem volt kivétel ez alól. Egy ideje dolgozunk már a jövőbeli WRC autónk fejlesztésén, az első prototípust a múlt hónapban tudtuk talpra állítani. A bemutatkozó rali világbajnoki szezonunk során gyűjtött adatok és tapasztalatok is hozzájárultak ahhoz, hogy az új autónál milyen megközelítést alkalmazzunk. Ez egy teljesen más kocsi összehasonlítva a jelenlegi WRC modellünkkel, más a platform, az autó hosszabb, alacsonyabb és szélesebb, új motorral, erőátvitellel és más alkatrészekkel rendelkezik.”

Nandan hozzátette, hogy az első világbajnoki futamgyőzelmét Thierry Neuville révén Németországban begyűjtő márka a jelenlegi i20-szal fogja folytatni mindaddig, amíg szükséges, mielőtt az új autót bemutatnák.

„Akkor fogjuk versenyen bevetni, amikor teljesen biztosak leszünk, hogy kész a jelenlegi Hyundai i20 WRC helyettesítésére, nem kapkodunk” – mondta a francia szakember. „Természetesen még csak az elején vagyunk egy hosszú folyamatnak, folytatni fogjuk a kemény munkát a fejlesztésen, folytatjuk a tesztelést a következő hónapokban és 2015-ben is.”

 

Andrew

 

2014. október 8.