Get Adobe Flash player

Előtte az út - Thierry Neuville

 

Thierry Neuville

Úgy tűnik, Thierry Neuville a rali világbajnokság nagyjai közé lép, mivel a beszámolók szerint hétjegyű összegben kötött többéves szerződést a Hyundai-jal. A maxrally ismét belenézett kristálygömbjébe, hogy felfedje, hogyan mehet jól és hogyan alakulhat rosszul az ifjú belga sorsa.

 

Álom forgatókönyv

1. Aláír a Hyundai-hoz és milliomos lesz.

2. A koreai cég i20 WRC-je azonnali siker, győzelemhez segítve a belgát a Monte-Carlo Rallye-n. A világbajnok Sebastien Ogier nem vidám.

3. Neuville 2014-es repülőrajtja azt jelenti, hogy már nem Eddy Merckx és/vagy Hercule Poirot (a nem kívánt rész törlendő) a világ leghíresebb belgája.

4. Aprólékos felkészüléstől, kemény munkamoráljától, ösztöneitől, sebességétől és kontrolljától, valamint attól a ténytől is lenyűgözve, hogy beszél németül – ami természetesen abban az esetben hasznos egy meccsen, ha tizenegyes párbajra kerül sor –, a belga válogatott szövetségi kapitánya beteszi csapatába a brazíliai labdarúgó világbajnokságra. Bemutatkozása alkalmával mesterhármast ér el. Romero Lukaku nem vidám.

5. Nem elégedett azzal, hogy beszél hollandul, angolul, franciául és németül, Neuville beiratkozik egy esti iskolába és egy héten belül perfekt lesz a koreai nyelvből. Szöul lakosai új polgármesterükké választják.

 

Rémálom az Elm utcában

1. Az M-Sportos kontraktus záradéka értelmében Neuville nem vezetheti az i20 WRC-t. Mivel formában akar maradni, egy Hyundai Coupe Kit-Car-ral próbál nekikezdeni a 2014-es szezonnak. Ez a monacói gépátvételig tart, ahol kiderül, lejárt az autó homologizációja.

2. Miután megegyezik korábbi főnökével, Malcolm Wilsonnal, a továbbiakban használhatja a Hyundai legutolsó kreálmányát. A következő öt fordulón azonban gyermekbetegségek tartják távol a dobogótól.

3. Amikor kiküszöbölik a megbízhatósági problémákat, Neuville elfogadja a meghívást az Ypres Rally-ra, ahol előfutóként vezetheti az i20 WRC-t. Megmutatja ismét az autó képességeit, de pokoli gyorsaságával megszegi a helyi közlekedési szabályokat. Licencét felfüggesztik, a szezon hátralévő részében otthon kell ülnie.

4. A Hyundai dühös arra, hogy sztárpilótája átmenetileg nem alkalmazható, mindazonáltal figyelembe veszi azon megállapodást, hogy belga pilóta helyettesítheti csak Neuville-t. Bruno Thiry nem fogadja el az ajánlatot arra, hogy hirtelen visszatérjen a sportba, így Freddy Loix-ot hívják, aki gipszet viselve is megnyeri a Deutschland Rallye-t.

5. Visszakapva licencét Neuville a 2015-ös szezonnyitója, Monte-Carlo felé az irányt, de elfelejti, hogy a rali világbajnokság promótere meglepetésszerűen átütemezte a versenyt, ami így egy órával a Monacói Nagydíj előtt kerül megrendezésre a pitlane-ben kialakított ideiglenes nyomvonalon. Pedig élő közvetítést is terveztek.

 

Andrew