Get Adobe Flash player

Hírek: Opel

 

R5-ös autó az Opeltől


A német autógyár, mely tavaly novemberben erősítette meg, hogy egy márkakupával visszatér a ralisportba, bejelentette most azt is, hogy készen áll egy R5-ös kategóriájú versenygép fejlesztésére is. Ennek alapját a következő generációs Corsa adja majd. Az elkövetkezendő három évben testet öltő R5-ös kocsi az Opel legújabb ralisport irányú szerepvállalásának csúcsmodellje lenne.

Az elmúlt évben az Opel az Adam Rally Cup-ot (a képen) leplezte le, ebben az esztendőben az Adam R2-es változatának bemutatása van tervben, melyet jövőre az R3-as, 2015-ben pedig az R5-ös Corsa követ.

Dr. Thomas Sedran, az Opel helyettes vezérigazgatója a következőket mondta el: „Az új autósport tevékenységek fontos szerepet játszanak a gyár stratégiai átszervezésében: a márka profiljának alapvető elemei ezek.”

Az Opel hosszú és sikeres történelemmel büszkélkedhet a ralisportban, Walter Röhrl 1982-ben világbajnok lett az Asconával, míg 1974-ben és 1979-ben opeles versenyző nyerte az Európa-bajnokságot is.

Az Opel visszatérését Németország befolyásos autósport szövetsége, az ADAC is szívélyesen üdvözölte. A Német Autóklub elnöke, Hermann Tomczyk így nyilatkozott: „Németországnak szüksége van egy újabb rali világbajnokra. Az Opel személyében egy olyan partnert találtunk, akinek a koncepciója meggyőzött bennünket, aki ugyanazt a filozófiáját képviseli, egy megfelelő autót hoz és biztosítja a szükséges forrásokat, valamint struktúrát ehhez a projekthez.”

Az Opel legutóbb a Corsa Szuper 1600-hoz adott gyári támogatást, de az az autó nem hozott nagy sikereket a német cégnek. Ezúttal azonban úgy tűnik, komolyabban veszik a dolgot…


Andrew

 

2013. február 19.