Get Adobe Flash player

Logisztika Volkswagen módra - Úton-útfélen

 

Úton-útfélen

A Polo R WRC fejlesztésével kapcsolatos munkálatok egyik fő eleme az autó tesztelése volt, a csapat logisztikájának megszervezése komoly előkészítést igényelt. Peter Utoft, a csapat menedzsmentjének vezetője felügyeli ezeket a tevékenységeket.

Peter Utoft: „Nagyon jól megy ez most, de 2012 egy elég feszített év volt, a Skodával tizenkét világbajnoki futamon vettünk részt, emellett majdnem minden héten teszteltünk. Ez egy komoly logisztikai feladat volt. Hat különböző tesztautóval rendelkeztünk és elkezdtünk építeni 2013-ra is négy autót. A homologizáció előtt senki sem gyárt le túl sok tartalék alkatrészt, mivel a kocsi fejlesztése folyamatos, ugyanakkor az autóval folyamatosan menni kell, hogy meglegyen vele a maximális tesztkilométer.

A legnagyobb erőfeszítésnek a mexikói teszt bizonyult tavaly, ami nem csak azért volt fontos, hogy tapasztalatokat szerezzünk nagy tengerszint feletti magasságon, de ez volt az egyetlen lehetőség arra is, hogy Jari-Matti vezethesse a kocsit meleg időjárási körülmények között murván. A nagy tengerszint feletti magasság váratlan problémákat eredményezhet, emlékezzünk csak arra, hogy a Fordnak az előző évben gondja volt az üzemanyagtartállyal. A Volkswagen nem regisztrálta magát a 2012-es világbajnokságra, ez tette lehetővé, hogy a megszokott országokon kívül is tesztelhessünk és így építhettünk több autót is.

Azt is tudtuk, a fiatal versenyzőkkel szemben nem lenne fair, ha regisztráltuk volna magunkat.”

 

Andrew

 

2013. május 18.