Get Adobe Flash player

Logisztika Volkswagen módra - Expressz utazás a déli féltekére

 

Expressz utazás a déli féltekére

Mindössze három hét van a Deutschland Rallye és az Ausztrál Rally között, az időbeosztás ennek megfelelően igencsak szűk a Volkswagen Motorsport számára, mivel az előbbi rali világbajnoki forduló az alakulat főhadiszállásának közvetlen közelében zajlik, a másik ugyanakkor a leghosszabb utazást követeli meg a sorozat keretein belül.

A három Polo R WRC-nek, Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala és Andrea Mikkelsen autójának a német verseny utáni szerdán készen kellett állnia arra, hogy megkezdhesse a repülővel történő útját az ötödik kontinens felé. A csapatnak mindössze néhány napja volt, hogy felkészítse a masinákat, amik azok, melyek legutóbb Finnországban kerültek bevetésre.

A Volkswagen versenyautói nem tengeri úton érkeznek a versenyhelyszínre

 

Az alakulat logisztikai részlege már az Argentin Rally idején elvégezte az előkészületek legfontosabb részeit, a pályabejáró autók és az egyéb felszerelések Dél-Amerikából egyenesen Ausztrália felé vették az irányt tengeri úton. Ezt megelőzően Argentínában azonban alapos tisztításon estek át, a fogadó ország ugyanis rendkívül szigorú előírásokkal rendelkezik ilyen téren.

Összesen nagyjából száz tonna felszerelést utaztat a Volkswagen Motorsport a tengerentúli futamokra, ebből tizennyolc repülővel érkezik meg versenyek helyszínére.

 

Andrew

 

2015. szeptember 7.