Get Adobe Flash player

Logisztika Volkswagen módra - Három kérdés Lutz Meyer logisztikai vezetőhöz

 

Három kérdés Lutz Meyer logisztikai vezetőhöz

 

A rali világbajnokság az utolsó tengerentúli versenyéhez, az Ausztrál Rally-hoz érkezett. Ebből az alkalomból mesélt néhány érdekességet a Volkswagen Motorsport logisztikai vezetője, Lutz Meyer.

- Útban Ausztrália felé – mennyivel kell nagyobb erőfeszítés a tengerentúli versenyekhez, mint az európai eseményekhez?

- Röviden: három nap alatt össze kell készítenünk mindent. Vasárnap szétszereltünk mindent Trierben, elküldtük a járműveket és a fontos alkatrészeket Hannoverbe azon az estén, így ott voltak hétfő reggelre. A szerelők és én az irodában voltunk már a Deutschland Rallye utáni hétfő reggel. Minden alkatrész továbbküldésre került a specialista részleg felé vizsgálatra, hétfőn és kedden leellenőrizték azokat, szerdán beraktuk őket a konténerbe, listáztuk őket, megcsináltuk a vámáru nyilatkozatokat és a vámkezelést, aztán ismét úton voltak, hogy légi szállításra kerüljenek. Európán belül legalább másfél hetünk van mindezt elvégezni.

- Egy évben hány nap az, amikor nem gondolsz a versenyekre és a logisztikára?

- Nem igazán van ilyen. Talán szenteste, karácsony napján és másnapján. De még akkor sem tudsz teljesen kikapcsolni, mivel a Monte-Carlo Rallye január közepén van. Valójában minden nap legalább egyszer eszedbe jut, amikor eszedbe jut ez vagy az, leírod. Megegyeztem a barátnőmmel a szabadnapokkal kapcsolatban: fél órát a munkával töltök. Azért csinálom, hogy biztos legyek benne, a legfontosabb dolgok elkészültek és hogy a folyamatok rendben mennek.

- A rengeteg logisztikai munka mellett ki tervezi meg a szabadságokat nálatok?

- A barátnőm csinálja ezt, megengedhetem magamnak ezt a luxust. Megtervezi a szabadságot, összehasonlít és értékel. És én örömmel egyezek bele az eredménybe.

 

Andrew

 

2014. szeptember 7.