Get Adobe Flash player

A 2014-es Ford Fiesta RS WRC bevetése

 

Orrplasztikán a Fiesta WRC

Az M-Sport Ford Fiesta World Rally Car-ja kicsit máshogy fog kinézni jövőre, mint az idei szezonban.

Bár a névadó szponzorral, Katarral folynak még a tárgyalások a brit csapat 2014-es rali világbajnoki részvételéről, az autó dekorációja valószínűleg nem fog jelentősen változni. A kocsi orr-része a Ford új irányvonalának megfelelően azonban át fog alakulni, úgy, ahogyan azt az R5-ös Fiestán is láthatjuk.

Az új, agresszívebb, rácsos kialakítás a Ford globális formavilágát tükrözi már, szakítva az eredeti, 2008-ban megjelent Kinetic Design kialakítással, amivel a jelenlegi Fiesta RS WRC is rendelkezik.

Az átalakítás azonban nem olyan egyszerű, mintha csak egy új lökhárítót raknának a kocsira. Ezt Malcolm Wilson is megerősítette: „Az a terv, hogy megcsináljuk a ráncfelvarrott verziót, ami a menetrend szerint is halad. Ez nem annyira magától értetődő, mivel a hűtést és a légcsatornákat is ennek megfelelően kell kialakítani. A tervezési része azonban befejeződött már a dolognak.”

Az egyetlen kérdés már csak az, hogy ki fog az M-Sportnál vezetni. Thierry Neuville-nek több ajánlata is van, Wilson ennek ellenére bizakodó, hogy meg tudja tartani a belga tehetséget. „Tudom, hogy Thierry boldog nálunk. Mielőtt csatlakozott volna hozzánk, tudta, hogy képesek vagyunk versenyeket nyerni, győztes autónk van. A mérnökökkel a szezon folyamán végzett munkájával a kocsi még tovább fejlődött. Nincs kétség tehát bennem, hogy a továbbiakban is versenyképesek leszünk.”

 

Andrew

 

2013. október 16.