Get Adobe Flash player

Csúsznak a francia homologizációk

A Francia Rallye versenybírósága a futam ideje alatt hozott döntést Cedric Robert ügyében. A gall pilóta nem vett részt a versenyen, mivel késik a homologizációja annak az autónak, amivel rajthoz szeretett volna állni.

Roberték azt mondták a versenybíráknak, hogy az az autótípus – a Citroen DS3 R3T Maxi változata –, melyet a versenyen használtak volna, október 1-én került volna homologizációra, de állításuk szerint ez 2014. január 1-ig csúszik. Robert kérvényét, miszerint a versenyről történő távolmaradását vis majorként kezeljék, elutasították. A versenybírók szerint a történtek ellenére a francia versenyző tudta volna használni jelenlegi autóját. Arról, hogy kiszabtak-e valamilyen büntetést a versenyzőnek vagy csak a nevezési díjat vesztette el, nem szólnak az értesülések.

Ezt követte az a hír, hogy a PSA csoport elhalasztja R5-ös autóinak, a Peugeot 208 T16-nak és a Citroen DS3 R5-nek a homologizációját 2014. január 1-ről egy tavasz végi időpontra, de egy szóvivő elmondta, ez nem hivatalos információ.

A Renault-ról is napvilágot látott egy értesülés, mely szerint a Clio Turbo – a DS3 R3T riválisának szánt típus – sem kap homologizációt a következő esztendő nyaráig, de az is benne van a pakliban ennél a modellnél, hogy a 2014-es év végig sem jut el az ügyfelekhez az autó. A Renault ugyanakkor tesztel, amiről kémfotó is készült, de nincs arról hír, hogy a képen látható Clio a Renault új R3-as kocsija vagy valami más.

 

Andrew