Get Adobe Flash player

A ralisport és a környzetvédelem - Pilóták a környezetvédelmi akció támogatásában

 

Pilóták a környezetvédelmi akció támogatásában

A 2019-es Portugál Rally-t megelőzően a rali világbajnokság sztárjai csatlakoztak a verseny szervezőihez, hogy egyszerű tippekkel vegyék rá a szurkolókat a környezet tiszteletben tartására, miközben élvezik a versenyzők száguldozását.

A négy gyártói alakulat tíz pilótája, köztük a két francia világbajnok, Sebastien Ogier és Sebastien Ogier, valamint világbajnoki futamgyőztesek, Ott Tanak és Elfyn Evans is hozzájárult az FIA videójához, ami azzal a céllal készült, hogy segítsék a hulladékkezelést és a fenntarthatóságot.

A verseny három nappal az Egyesült Nemzetek Szervezete június 5-én tartott környezetvédelmi világnapja előtt ért véget, a rendező portugál autóklub pedig megerősítette elkötelezettségét, hogy újratanúsítsa a környezetvédelmi gyakorlataira vonatkozó háromcsillagos besorolásukat.

A rali világbajnokság az FIA első világbajnoki sorozata, mely kötelező csúcsszintű környezetvédelmi akkreditációt hozott létre, ennek teljesítése a sorozat minden versenyére kötelező érvényű 2016-tól, a Portugál Rally pedig élen jár ebben a törekvésben.

Újrahasznosítható táskákat és az esetleges olajkifolyás esetén használható kiteket biztosítottak minden résztvevő számára, a nézői pontokon pedig környezetvédelmi csapatok voltak jelen, hogy tanítsák a szurkolókat a hulladék megfelelő – műanyagként, üvegként, papírként és osztályozatlanként történő – szeparálására.

Az úgynevezett eco-marsallok környezetvédelemmel kapcsolatos információkat adtak át a nézőknek, és népszerűsítették az újrahasznosítható zónák használatát, biztosítva azt, hogy a területek a lehető leggyorsabban kerüljenek megtisztításra, hogy megelőzzék a környezet hosszútávú károsodását.

A rali világbajnokság promóterének, a WRC Promoternek az ügyvezető igazgatója, Oliver Ciesla elmondta, hogy a magasszintű környezetvédelmi gyakorlatok létfontosságúak a sorozat számára ugyanúgy, mint a mindennapi életben, az erőfeszítések pedig, amiket minden egyes verseny megtesz, hogy a legmagasabb szintű akkreditációt érje el, dicsérendők.

„Chile, a rali világbajnokság új résztvevője máris a célon van, hogy megszerezze ezt az első évében, mint ahogyan Törökország is így tett az első évében, 2018-ban” – nyilatkozta Ciesla. „A semleges szén-dioxid mérleg elérése egy ralihétvége minden aspektusában kulcsfontosságú fókusszal bír a meglévő és a potenciálisan új eseményekkel történő tárgyalások során. A bajnokság büszke arra, amit elért ezen a területen, és tisztelettel hívjuk fel erre a partnereink figyelmét.”

A fotón Dani Sordo látható a környezetvédelmi önkéntesek egy csoportjával, akik a hulladékgyűjtéssel és az oktatással foglalkoztak a nézői pontokon. A pilóták üzenete a wrc.com cikkjében, illetve a sorozat Facebook oldalán található.


Andrew

 

2019. június 6.