Get Adobe Flash player

Az SIT időmérési problémái - Vizsgálat az időmérő rendszer ügyében

 

Vizsgálat az időmérő rendszer ügyében

 

Az FIA vizsgálatot indított a rali világbajnokság időmérő és nyomonkövető rendszerére vonatkozóan.

Az év elején a Sistemas Integrales de Telecomunicacion (SIT) váltotta a korábbi beszállítót, a Stage One Technology-t, de a csapatok, a versenyzők és a versenyszervezők is csalódásukat fejezték ki már a szezon elejétől, mivel mind az időméréssel, mind a nyomonkövetéssel akadnak problémák.

A csapatoknak a részidők hiánya, a pontatlanság és más egyéb hibák is gondot okoznak abban, hogy nyomon követhessék autóikat és láthassák, az ellenfelekkel szemben hogyan állnak versenyzőik.

A nyomonkövetési hibák között volt az, amikor a Volkswagen nem tudott arról, hogy Sebastein Ogier-nek Mexikóban meg kellett állnia az egyik szakasz közepén, hogy kinyisson egy zárt kaput, de a rendszer Mads Ostberg szardíniai balesetekor sem működött. A norvég csapata, az M-Sport csak akkor értesült az incidensről, amikor Ostberg felhívta őket telefonon.

A Nemzetközi Automobil Szövetség rali igazgatója, Jarmo Mahonen így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: „Eltelt hat hónap, itt az ideje, hogy rendben legyen a szolgáltatás. Volt az FIA-nál egy belső találkozónk, és vizsgálatot indítottunk.”

Pedro Cieza, az SIT munkatársa arról számolt be, hogy különböző információkat kaptak a sportág elvárásaival kapcsolatban.

„Az elején azt mondták, a részidők másodlagosak, de most már tudjuk, ez nem így van, így versenyről versenyre tesszük egyre pontosabbá az időmérést.

Nem kifogásokat keresek, de az időmérő rendszerünk olyan fejlett technológia, hogy nem minden helyi sportbíró tudja használni. Arra számítunk, hogy a következő versenyeken egyszerűbb lesz ez már.

Ezen a héten Madridban valós idejű teszteket tartottunk, ezzel kapcsolatban a technikai részlegtől várok visszajelzéseket. Ez idő kérdése. Amikor novemberben aláírtuk a szerződést, másfél hónap volt arra, hogy mindennel készen legyünk. Ha augusztusban mondták volna azt, hogy csinálhatjuk ezt a munkát, más lett volna a történet.”

  

Andrew

  

2013. július 17.