Get Adobe Flash player

Fékezni a célvonal előtt? Tanak megtette!

„Fel kellett melegítenem a fékeket a célvonal előtt közvetlenül annak biztosítására, hogy Seb nyissa az utat Szardínián!” – mondta Ott Tanak a Portugál Rally Power Stage-ének céljában.

Bővebben...

 

Az elektromos ralizás a jövő – vélik a bennfentesek

A raliautók elektromossá tétele úton van, és akár szeretnénk, akár nem, ez egy olyan változás lesz, amihez a versenyzőknek és természetesen a rajongóknak is hozzá kell szoknia.


Bővebben...

 

Tanak portugál győzelmével felzárkózott Ogier mögé

A 2019-es Portugál Rally összefoglalója


Bővebben...

 

A nézői biztonság Michele Mouton szemével

Harminchat évvel a Portugál Rally-n aratott diadalát követően, mely a négy rali világbajnoki futamgyőzelme közül a második volt, Michele Mouton a Nemzetközi Automobil Szövetség biztonsági delegáltjaként volt jelen a 2018-as viadalon.

Bővebben...

 

Így készült Greensmith a WRC-s bemutatkozásra

Gus Greensmith a 2019-es Portugál Rally-n debütál a csúcskategóriában, a huszonkét esztendős brit versenyző egy Ford Fiesta World Rally Car volánja mögött várhatja a futam rajtját. A WRC 2 Pro sorozatot vezető pilóta a wrc.com-nak mesélt a felkészülésről.

Bővebben...

 

Ogier elégedett is, meg nem is

A Chile Rally után a világbajnoki pontverseny élére álló Sebastien Ogier további fejlesztéseket követelt csapatától a hetedik világbajnoki címének megszerzése érdekében.


Bővebben...

 

Lukyanuk közmunkán

Tíznapos közmunkára ítélték a rali Európa-bajnokság címvédőjét, Alexey Lukyanukot, miután a Liepaja Rally-n kétszer is gyorshajtáson kapták. A vétséget mindkét esetben a GPS-es biztonsági rendszer észlelte, melyet minden autóban használni kell a kontinenssorozat futamain.

Bővebben...

 

Klasszis teljesítmény Loebtől

A dobogó alsó fokára állhatott fel a Chile Rally céljában Sebastien Loeb. Ez nem lenne különösebben egetrengető hír a sportág legeredményesebb versenyzőjétől, a körülményeket tekintve azonban érdemes elidőzni Loeb produkcióján.

Bővebben...

 

Hibridek lesznek a WRC-k 2022-től

Yves Matton, a Nemzetközi Automobil Szövetség rali igazgatója egy francia hírügynökségnek adott nyilatkozatában kifejtette, a rali világbajnokság „hibrid megoldást” fog kínálni 2022-ben.


Bővebben...

 

Neuville chilei balesete – több szemszögből

Hatalmasat esett a Chile Rally-n a viadal előtt a pontversenyt még vezető Thierry Neuville. A Hyundai pilótája a futam szombati napjának második, Maria Las Cruces nevű szakaszán csúszott le az útról, és törte rommá i20 WRC-jét.

Bővebben...