Get Adobe Flash player

Új VP Racing Fuels üzemanyag az R5-ös autókhoz

A VP Racing Fuels, az üzemanyagtechnológia egyik innovatív cége büszkén jelentette be 2019. júliusának második felében, hogy új üzemanyagot adott ki raliautókhoz, a VP R5.1-et.


Bővebben...

 

Mozgáskorlátozott rajtengedély megvonás

Pórul járt a Korzika Rally-n Fabrice Giorgi, mivel a mozgáskorlátozott pilótát a versenyfelügyelőség nem engedte rajthoz állni.

Bővebben...

 

Murva vs. aszfalt: milyen változások vannak a WRC-k fékrendszerében 2018-ban?

A különféle felületek különféle fékrendszereket követelnek meg és különféle fékezési stílust. A Brembo mindent elmagyaráz…


Bővebben...

 

Loebék versenyfutása az idővel

A Sebastien Loeb Racing teljesen újjáépítette azt a Peugeot 306 Maxit, mellyel tulajdonosa a 2017-es Rallye du Var-on vesz részt. A motorsport.com végigkövette a projektet.


Bővebben...

 

Monoblokk R5-ös féknyereg az Alcontól

Az autósport egyik ismert fékbeszállítója, az Alcon 2017-ben egy újabb generációs féknyerget mutatott be, melyet a ralisport költségsapkával rendelkező R5-ös kategóriájának terveztek.

Bővebben...

 

Nem visszakoznak a durva felületű versenyektől a csapatok

A rali világbajnokság olasz versenye tradicionálisan a legdurvább felületű viadal a sorozat jelenlegi állomásait tekintve. A gyári csapatok ugyanakkor, úgy tűnik, mégsem bánják ezt.


Bővebben...

 

360 fokos videó a Citroentől

Egy World Rally Car volánja mögé pattanni minden ralirajongó álma. Amennyiben azonban extrém izgalmakat akar kapni valaki arról az érzésről, hogy milyen is a versenyzés egy ilyen autóval, a virtuális valóság korlátlan lehetőségeket kínál.

Bővebben...

 

Az inerter technológia és a ralisport

Finoman fogalmazva is széles azon pályakörülmények skálája, melyek közepette egy raliautónak teljesíteni kell.

 

Bővebben...

 

Hogyan működik az anti-lag rendszer?

A turbófeltöltéses raliautók anti-lag rendszere (anti-lag system, azaz ALS) egy olyan motorvezérlési módszer, ami a turbólyukat hivatott minimalizálni.

Bővebben...

 

Tiszta beszéd

A kommunikáció tisztasága rendkívül fontos a pilóta és a navigátor között, egy félrehallott itinerinformáció katasztrófát eredményezhet a raliversenyek gyorsasági szakaszain. Az évek során a versenygépekben lévő átbeszélők fejlesztéseken estek át, de a raliautókban jelen lévő nagy zaj még ezzel együtt is megnehezíti a kommunikációt.

Bővebben...