Get Adobe Flash player

Ralisport ABC

Különleges sportág különleges kifejezésekkel. Magyarázatok a ralisportban használt szabályokra, kifejezésekre, és egy kis betekintés, miről is szól ez a sportág.

 

Bővebben...

 

Ahogyan a gyártók távoznak a rali világbajnokságból

Sokként hatott a Citroen bejelentése 2019 novemberében, miszerint az autógyár tizennyolc évnyi elköteleződés, kilenc egyéni és nyolc gyártói világbajnoki cím után kivonul a rali világbajnokságból. Az eset nem egyedi.

Bővebben...

 

A Citroen aranykorszaka a ralisportban

Felejtsük el az okokat! Felejtsük el a vádaskodásokat! Felejtsük el a szemrehányásokat! Fókuszáljunk inkább a szép időkre!


Bővebben...

 

„Nem vagyunk többé barátok” – vagy mégis?!

A Tanak-Hyundai szerződés színháza

 

Bővebben...

 

Kihívás és libabőr

A Katalán Rally a rali világbajnokság versenynaptárának egyetlen igazi hibrid futama, a viadal rendelkezik aszfaltos és murvás gyorsasági szakaszokkal is. Luis Moya nem tétovázik, amikor arról van szó, hogy ez milyen erőpróba a versenyzők és a szerelők szempontjából.

Bővebben...

 

Rosszul elhelyezett szalmabálák – vita egy lassító körül

A kijelölt útvonaltól történt eltérés okozott ismét csetepatét a rali világbajnokságon, ezúttal a 2019-es Brit Rally-n. Az ügynek jelentős hatása lehetett volna a futam eredményére is.


Bővebben...

 

Nyúl, vagy versenyző?

Érdekes párbeszéd zajlott le a 2019-es Brit Rally-t követő hivatalos sajtótájékoztatón, amikor a harmadik helyen célba érő navigátor, Julien Ingrassia elmondta, a rendezők felhívták a figyelmüket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, mivel a rendőrök lesben állnak.

Bővebben...

 

Árokból a dobogó felső fokára – a Fiesta R5 MkII első világbajnoki győzelme

Gus Greensmith nem mindennapi körülmények, egy borulás és egy árokban történt kerékcsere után szerezte meg a Ford Fiesta R5 új változatának, az MkII-esnek az első WRC 2 Pro győzelmét a 2019-es Török Rally-n.

Bővebben...

 

Ostberg elé esett egy néző

Sértetlenül úszta meg kvázi balesetét az a rajongó, aki nagyjából három méter magasból esett a pályára éppen Mads Ostberg elé a 2019-es Deutschland Rallye egyik szakaszán.


Bővebben...

 

Earl, a különleges amerikai Fiesta

Külön posztban emlékezett meg az M-Sport Earl-ről, egy különleges, az Amerikai Egyesült Államokban szerepelt Ford Fiesta R1-esről.


Bővebben...