Get Adobe Flash player

Ralisport ABC

Különleges sportág különleges kifejezésekkel. Magyarázatok a ralisportban használt szabályokra, kifejezésekre, és egy kis betekintés, miről is szól ez a sportág.

 

Bővebben...

 

Korai rajt, piros zászló – Neuville chilei kálváriája

Szokatlan eset történt a Chile Rally-n, a világbajnokság vérkeringésébe 2019-ben bekerült futamon, a verseny második szakaszán az elsőként rajtoló Thierry Neuville-nek túl korán adtak zöld jelzést, ami miatt aztán piros zászlót kellett neki bemutatni.

Bővebben...

 

Eltévedő szervizes, fogfájás, jogosítvány nélküli pilóta – epizódok a juniorok kanári-szigeteki versenyéből

A Kanári-szigeteki Rally a rali Európa-bajnokság 2019-es sorozatának második állomása volt, a futam a junior bajnokságokba is beleszámított. A „kisebbek”, azaz az ERC3 Junior kategória versengése bővelkedett érdekes történésekben.

Bővebben...

 

A Chile Rally kihívása

Úgy helyszínként csatlakozik 2019-ben Chile a rali világbajnoksághoz. A Toyota GAZOO Racing sportigazgatója, Kaj Lindström a wrc.com-nak az argentin futamot követően nyilatkozott, és körvonalazta a felkészülés kihívásait.

Bővebben...

 

Tűz van, babám!

Raliautók, melyek a tűz martalékává váltak


Bővebben...

 

Bonyodalmak egy átjáróban

A 2019-es Argentin Rally szombat délelőtti harmadik szakaszán bonyodalmakat okozott egy átjáró. Akadt, akinek a kormányszervója ment itt tönkre, és volt, aki büntetést kapott, mivel eltért a kijelölt útvonaltól.

Bővebben...

 

Korzika kihívásai, Ogier-ék erőssége

Sebastien Ogier murvakéme, Simon Jean-Joseph emlékezett vissza a 2019-es Korzika Rally-ra.


Bővebben...

 

Mexikói pályagondok

A Mexikó Rally mindig is bővelkedett különleges történésekben, a 2019-es futam azonban több bizarr eseményt is hozott, melyek rendre a gyorsasági szakaszokkal voltak kapcsolatosak.

Bővebben...

 

Vita egy szakaszmegszakítás körül

A Citroen Racing vezetője, Pierre Budar elutasította azokat a feltételezéseket, miszerint csapata manipulálta a piros zászló használatát, kikényszerítve egy szakaszmegszakítást, amivel pilótájuk, Sebastien Ogier győzelmi esélyét szándékoztak fenntartani a 2019-es Mexikó Rally-n.

Bővebben...

 

Logisztikai zűrzavar a Mexikó Rally előtt

A versenyt végül megnyerő Citroen előkészületei nem voltak zavartalanok a 2019-es Mexikó Rally-ra, miután a felszereléseit szállító hajó késve indult el Európából, ugyanakkor nem csak a franciáknak okozott nehézséget a hajóztatás.

Bővebben...