Get Adobe Flash player

Amikor Burns az Akropoliszon nyert

Richard Burns és Robert Reid az 1999-es Akropolisz Rally rajtját megelőzően nem nyert még Subaruval. Görögországban azonban egy csapásra megváltozott ez, miután a huszonegy köves szakaszból tizenhármon bizonyultak a leggyorsabbnak.

Bővebben...

 

Ahonnan a Citroen sikerei erednek

A Citroen 1999-ben szerezte meg első rali világbajnoki futamgyőzelmét. A franciák a Katalán Rally-n aratott diadal után rögtön dupláztak hazai pályán, Philippe Bugalski és Jean-Paul Chiaroni megnyerte a Korzika Rally-t is egy Xsarával.

Bővebben...

 

A Citroen első győzelme, egy hosszú fejezet kezdete

Különleges viadal volt az 1999-es Katalán Rally, hiszen a World Rally Car-ok elöl egy Kit-Car csente el a győzelmet.


Bővebben...

 

Az első magyar Bajnokok Tornája

Hazánkban az első Bajnokok Tornáját Nagykanizsán rendezték, az eseményre a Járműipari Kiállítás és Vásár keretében került sor 1995-ben, pünkösd hétvégéjén.

 

Bővebben...

 

Didier Auriol, az első francia világbajnok

A hajdani mentőautó sofőr, Didier Auriol 1994-ben érdemelte ki első és egyetlen rali világbajnoki koronáját.

 

Bővebben...

 

Amikor Makinen csaknem lelépett

Tommi Makinennek elege volt. Többre volt érdemes, mint amit a kép mutatott, és ezt tudta. Eljött számára a döntés ideje a ralisporttal kapcsolatban.

 

Bővebben...

 

A McRae varázslat

Már az első évben gyümölcsözőnek bizonyult a Prodrive és a fiatal Colin McRae együttműködése, a skót 1991-ben begyűjtötte a brit bajnoki címet. A szezon vége felé McRae kezdett felnőtté válni, a legjobbját nyújtotta, hogy lerázza magáról a Colin McCrash gúnynevet.

Bővebben...

 

Az RAC Rally, ahol megszületett a McRae legenda

Colin McRae 1994-ben nyerte meg először hazai világbajnoki futamát, de akkori navigátora, Derek Ringer véleménye szerint az 1990-es, incidensekkel tarkított verseny volt az, ahol a legenda megszületett.

Bővebben...

 

McRae just Colin

Részletek a McKlein által kiadott, a legendás rali világbajnokról, Colin McRae-ről szóló McRae just Colin című könyvből.

 

Bővebben...

 

Beguin legszebb órái

Nem egy megszokott dolog, hogy egy új modell abszolút futamgyőzelmet arasson első világbajnoki futamán. Mindössze néhány autónak adatott ez meg, általában olyan típusoknak, amik a ralisportban nagy tapasztalatokkal rendelkező márkák szülöttei. Az 1987-es Korzika Rally-n azonban a sportágban eléggé zöldfülűnek számító BMW-vel is hasonló történt.

Bővebben...