Get Adobe Flash player

Beguin legszebb órái

Nem egy megszokott dolog, hogy egy új modell abszolút futamgyőzelmet arasson első világbajnoki futamán. Mindössze néhány autónak adatott ez meg, általában olyan típusoknak, amik a ralisportban nagy tapasztalatokkal rendelkező márkák szülöttei. Az 1987-es Korzika Rally-n azonban a sportágban eléggé zöldfülűnek számító BMW-vel is hasonló történt.

Bővebben...

 

Amikor Sainz pályaversenyzett

Carlos Sainz pályaversenyzőként kezdte karrierjét, de ez nem amiatt történt, mert annyira szerette a zárt körpályákat, sokkal inkább azért, mert ez volt az egyetlen útja, hogy versenyezni tudott, mielőtt megszerezte a jogosítványt.

Bővebben...

 

Volt egyszer egy ÁFÉMSZ Rallye…

… valamikor a ’80-as évek második felében.

 

Bővebben...

 

Szoknya vagy …?

Túl voltak a toszkán szakaszokon, már csak a liguriai gyorsaságik vártak az 1986-os Sanremo Rallye mezőnyére. A verseny szoros volt, Miki Biasion vezetett Lanciájával...


Bővebben...

 

Életpálya

A ralisport nagy alakjainak pályafutása


Bővebben...

 

Tragédiák és a B csoport beszüntetése

A B csoportos autók teljesítménye ugrásszerűen megnőtt a ’80-as évek közepén, hatalmas kockázatot hozva ezzel.

 

Bővebben...

 

Csere-bere

Krimi a pályán (Elefántcsonpart Rally, 1985.)


Bővebben...

 

Mikkola ouninpohjai száguldása az Audival

Az Audi utolsó B csoportos autója a félelmetes Quattro E2 volt. Az 1985-ös 1000 Tó Rally-n a feltüzelt Hannu Mikkola hatalmas sebességgel robogott az ingolstadtiak szárnyas gépével az E63-as úton Ouninpohja felé.

Bővebben...

 

A halál árnyékában

1985. július 31-én Ari Vatanen rémületes balesetet élt át az Argentin Rally-n, mely nem egészen három hónappal azt követően következett be, hogy Korzikán felborult.

 

Bővebben...

 

A Renault 5 és Ragnotti hattyúdala

Az 1985-ös Tour de Corse-ot Jean Ragnotti nyerte egy Renault 5 Maxival. A mediterrán szigeten aratott siker volt ennek a párosításnak az utolsó győzelme, mindez azon a versenyen történt, ahol az olasz Attilio Bettega halálos balesetet szenvedett.

Bővebben...