Get Adobe Flash player

Műszaki adatok: Citroen C3 WRC

Citroen Racing motor, Sadev sebességváltó

Bővebben...

 

Amit a C3 WRC-ről tudni kell

Laurent Fregosi a Citroen Racing technikai igazgatója, ő a felelős a rali világbajnoki programért is. A szakember a decemberi csapat- és autóbemutatón osztott meg néhány információt az új, 2017-es fejlesztésű Citroen C3 WRC-ről.

Bővebben...

 

A C3 WRC kezelhetőségi problémái

Az első verseny, a Monte-Carlo Rallye során még csak gyanú volt, Svédországban azonban világossá vált: a Citroen gondban van legújabb raliautójával, a C3 WRC-vel.

 

Bővebben...

 

A Citroen tempójának kulcsa: vissza az alapokhoz

Miután megnyerte a rali világbajnokság előző, murvás mexikói futamát, a győzelem szárnyain érkezett Korzikára Kris Meeke, a Citroen aszfaltos tempójával kapcsolatosan ugyanakkor akadtak kérdőjelek, mivel a francia alakulat küszködött a szezonnyitó Monte-Carlo Rallye-n.

Bővebben...

 

Hűtőfolyadék karakterisztika

A 30 Celsius fokot meghaladó külső hőmérséklettel és a relatíve alacsony átlagtempóval a Szardínia Rally a szezon egyik legkeményebb feltételeit támasztja a versenyautók elé.


Bővebben...

 

Totális kérdés: milyen gyakran cserélnek olajat a motorsportban?

Az olyan szakágakat is beleértve, mint a ralisport, a motorversenyzés és a megbízhatósági versenyek, a Total résztvevője a legtöbb komoly motorsport bajnokságnak.


Bővebben...

 

Loeb és a C3 WRC

A Citroen Racing gondban van, hiszen a nagy reményekkel várt C3 WRC nem hozza eddig azokat az eredményeket, amiket a francia alakulattól megszokott a közönség, az autó és versenyzői küszködnek, nem tudnak beleszólni a rali világbajnokság élmezőnyének csatározásaiba.

Bővebben...

 

A Citroen C3 WRC fejlesztése

A Citroen C3 – a Xsara, a C4 és a DS3 után – a francia gyártó negyedik World Rally Car-ja, és ez az első, ami az új, 2017-es technikai szabályok szerint épült.


Bővebben...

 

Morális probléma a Citroennél

A Citroen Racing technikai igazgatója, a Peugeot Le Mans programjából visszatérő Christophe Besse azt mondja, a csapat magabiztossága sosem volt még ilyen alacsony szinten, mint jelenleg.

Bővebben...

 

Matton biztos volt a Citroen dolgában

Az idénynyitó Monte-Carlo Rallye idején ugyan már az FIA rali igazgatójának mondhatta magát, a január közepén megrendezett, a csapatok hivatalos bemutatójául szolgáló Autosport International Show-n azonban még a Citroen Racing képviseletében vett részt Yves Matton.

Bővebben...