Get Adobe Flash player

Az új WRC ereje

A Citroen Racing motorfejlesztési vezetője, Patrice Davesne mesél a teljesen új, a rali világbajnokságon 2017-ben pályára lépő C3 WRC motorfejlesztésének komplexitásáról.

Bővebben...

 

A Citroen C3 WRC aerodinamikája

A Citroen Racing autójának aerodinamikai megoldásai


Bővebben...

 

Műszaki adatok: Citroen C3 WRC

Citroen Racing motor, Sadev sebességváltó

Bővebben...

 

Amit a C3 WRC-ről tudni kell

Laurent Fregosi a Citroen Racing technikai igazgatója, ő a felelős a rali világbajnoki programért is. A szakember a decemberi csapat- és autóbemutatón osztott meg néhány információt az új, 2017-es fejlesztésű Citroen C3 WRC-ről.

Bővebben...

 

A C3 WRC kezelhetőségi problémái

Az első verseny, a Monte-Carlo Rallye során még csak gyanú volt, Svédországban azonban világossá vált: a Citroen gondban van legújabb raliautójával, a C3 WRC-vel.

 

Bővebben...

 

A Citroen tempójának kulcsa: vissza az alapokhoz

Miután megnyerte a rali világbajnokság előző, murvás mexikói futamát, a győzelem szárnyain érkezett Korzikára Kris Meeke, a Citroen aszfaltos tempójával kapcsolatosan ugyanakkor akadtak kérdőjelek, mivel a francia alakulat küszködött a szezonnyitó Monte-Carlo Rallye-n.

Bővebben...

 

Hűtőfolyadék karakterisztika

A 30 Celsius fokot meghaladó külső hőmérséklettel és a relatíve alacsony átlagtempóval a Szardínia Rally a szezon egyik legkeményebb feltételeit támasztja a versenyautók elé.


Bővebben...

 

Totális kérdés: milyen gyakran cserélnek olajat a motorsportban?

Az olyan szakágakat is beleértve, mint a ralisport, a motorversenyzés és a megbízhatósági versenyek, a Total résztvevője a legtöbb komoly motorsport bajnokságnak.


Bővebben...

 

Loeb és a C3 WRC

A Citroen Racing gondban van, hiszen a nagy reményekkel várt C3 WRC nem hozza eddig azokat az eredményeket, amiket a francia alakulattól megszokott a közönség, az autó és versenyzői küszködnek, nem tudnak beleszólni a rali világbajnokság élmezőnyének csatározásaiba.

Bővebben...

 

A Citroen C3 WRC fejlesztése

A Citroen C3 – a Xsara, a C4 és a DS3 után – a francia gyártó negyedik World Rally Car-ja, és ez az első, ami az új, 2017-es technikai szabályok szerint épült.


Bővebben...